Poslední kapitola - Scheinpflugová, Olga, 1902(3. 12.)-1968 (Melantrich, 1980)
Životní příběh ženy začíná neradostným dětstvím děvčátka, které se dozví, že je nemanželským dítětem. Po údobí dospívání a čase zralosti vyúsťuje do předsmrtného účtování.